Judo

YouTubeInstagramFacebookTikTok

Aloita judo

Miten osallistun?

Pidämme nuorille peruskurssin joka syksy, jota kautta voi aloittaa judoharrastuksen. Peruskurssilla opetamme judon perusteet ja kurssi päättyy keltaisen vyön suorittamiseen. Aikuiset aloittelijat otamme lennosta mukaan, ota ensin yhteyttä (yhteystiedot alla). Värivyöt ja vanhat harrastajat ovat milloin vain tervetulleita. Katso harjoitusryhmät ja -ajat alta sekä yhteystiedot.

Harjoitusryhmät ja -ajat

Peruskurssi / junioriryhmä (8-15 v.)

Ryhmä nuorten peruskurssille ja junioreille.

Yhteystiedot:

Juha Laine, päävalmentaja, 2. dan

judo@budokan.fi

puh. +358 50 3344333


Jatkoryhmä / aikuiset / värivyöt (15 v. ylöspäin)

Ryhmä aikuisille, vanhemmille junioreille ja värivöille.

Yhteystiedot:

Matias Purtanen, 1.dan

judo@budokan.fi

puh. +358414310718


Perhejudo (3-8 v.)

Leikkimielistä judoa perheen pienimmille ja heidän vanhemmilleen.

Yhteystiedot: judo@budokan.fi


Kurssi-/jäsenmaksut

Jäsenmaksu sisältää vakuutuksen, osallistumisoikeuden seuran ja judoliiton tapahtumiin, kilpailuihin ja koulutuksiin. Yli 15-vuotiailla jäsenillä on äänioikeus seuran kokouksissa.

Jäsenmaksut voi maksaa myös SmartumPayllä, ePassilla, Edenredillä tai Eazybreakillä.

Ota yhteys ennen maksusuoritusta judo@budokan.fi

Judopuvut

Seuralla on varastossa kevyitä harjoituspukuja, lisää tilataan tarvittaessa. Junioreiden kevyet harjoituspuvut maksavat n. 30-55€.

Vyökokeet

Judo lajina

Judo on japanilainen kamppailulaji, joka usein suomennetaan "pehmeä tie". Pehmeys kuvaa sitä, että lajista on karsittu pois iskut ja potkut, jäljelle ovat jääneet heitot, sidonnat, lukot sekä kuristukset. Toinen käännös lajille on "joustava tie", koska suuri osa judon tekniikoista ja taktiikoista perustuu vastustajan liikkeiden mukana joustamiseen, oman tasapainon säilyttämiseen ja samalla vastustajan tasapainon horjuttamiseen. 

Judoharjoituksissa keskinäinen kunnioitus on kaiken toiminnan perusedellytys. Judoka oppii varhain kunnioittamaan kokeneempia, mutta myös samantasoisia ja vähemmän kokeneita harrastajia. Judo sopii monenlaisille harrastajille vauvasta vaariin. Harjoitukset ovat monipuolisia ja vaihtelevia.

Judoharjoitusten varustus: