Aikido

Aikido

Aikidon juuret löytyvät japanilaisten samuraiden taisteluista ja harjoittelusta. Lajin kehittäjä Morihei Ueshiba, O-Sensei harjoitteli nuoruudessaan useita eri budolajeja sekä aseilla että ilman. Kaikesta oppimastaan hän muovasi aikidon, harmonisen voiman tien. O-sensein mukaan vastustajan nujertamisen sijaan todellisen budon tehtävä saattaa ihmiset sopusointuun ja rauhaan toistensa kanssa. Siksi aikidossa ei ole voittajaa tai häviäjää, sillä häviö synnyttää uuden taistelun.

Aikidossa hyökkäys otetaan vastaan hyökkääjää vahingoittamatta. Aikidoa harjoitellaan ilman aseita tai aseiden kanssa: puumiekka (bokken), puinen sauva (jo) tai veitsi (tanto). Tekniikoita harjoitellaan perinteiseen samuraitapaan sekä seisaaltaan, että polviltaan. Laji ei rajoitu vain tekniikan hiomiseen. Myös henkinen kasvu ja harjottelijan kehittyminen ihmisenä ovat keskeinen osa Aikidoa.

Aikidossa ei kilpailla. Kilpailutoiminnan tilalle on tarjolla runsaasti tasokkaita viikonloppuleirejä, joissa oppimaansa voi syventää, sekä tutustua aikidon harrastajiin oman seuran ulkopuolelta. Aikido sopii luonnollisten liikeratojensa vuoksi yhtä hyvin niin naisille kuin miehillekin, sekä nuorille että vanhoille.

Vaasassa on aikidoa tarjolla aikuisille (14 v. alkaen). Puolen vuoden harjoittelumaksu  on 120 €. Aikido antaa harrastajalleen tilaisuuden kunnon kohotukseen, itsepuolustustaitojen oppimiseen, sekä ennen kaikkea hauskaan harjoitteluun mukavassa seurassa.

Uudet harjoittelijat ovat tervetulleita lajin pariin syyskuussa ja tammikuussa. Aluksi riittävät varusteiksi verkkarit ja t-paita tms. Myös pyyhe ja jonkinmoiset sandaalit ovat tarpeen, koska jalat ja kädet pestään ennen harjoittelua. Sandaalien käytöllä estetään jalkojen likaantuminen uudelleen ennen tatamille menoa. Lisää voi kysellä esim. aikidon pääohjaajalta Tommi Tuomalalta sähköpostitse (tommi.tuomala@gmail.com), tai puhelimitse (044 271 50 90).

Harjoittelumaksu

Tammikuun ajan saa lajia tulla kokeilemaan ilmaiseksi!

Harjoittelumaksu, 120 €, on maksettava syksyllä lokakuun alkuun mennessä ja keväällä maaliskuun mennessä.

Tilille: FI26 5670 0820 0960 12 tai Epassi-sovelluksen kautta.

Viestikenttään harjoittelijan nimi.

Aikidoliiton lisenssi on harjoittelijoille pakollinen. Lisätietoja löytyy aikidoliiton sivuilta: https://www.aikidoliitto.fi/liitto/lisenssi/


Juniorit

Junnuaikido on toistaiseksi tauolla.

Harjoitusajat