Toimintasuunnitelmat

Toimintasuunnitelmat 2021

Judojaos

Judotoiminta

Tammikuun ensimmäisen viikon jälkeen jatkuvat harjoitukset koronatilannetta mukaillen ryhmillä

 • Muksujudo 4-6v

 • Tyttöjen ja naisten judo

 • peruskurssi juniorit 7-15v

 • juniorit 7-15v

 • aikuisten jatkokurssi

Maanantaisin ja keskiviikkoisin pyritään pitämään kolmet harjoitukset kolmelle ryhmälle. Ensimäisessä ryhmässä peruskurssi juniorit, toisessa ryhmässä juniorit ja kolmannessa ryhmässä aikuisten ryhmä. Perjantaisin järjestetään tunnin randoriharjoitukset. Sunnuntaina pidetään perhe- ja naisjudoa.

Valmentajat tekevät ja esittävät oman ryhmänsä kauden 2021-2022 toimintasuunnitelman touko-kesäkuussa, jotka tarvittaessa vahvistetaan elo-syyskussa kun heidän anomansa harjoitusajat on vahvistettu. Harjoitusajat kaudelle 2021-2022 vastuuvalmentajat anovat huhti-toukokuussa 2021.

Kesäkausi, kesä-elokuu pyritään rauhoittamaan vaikka jotain aikoja varataan yleisille harjoituksille, jotka ovat avoimet kaikille. Tarkoituksena on antaa valmentajille ja apuvalmentajille taukoa kesän ajaksi. Kesäajat maanantaille ja keskiviikolle anotaan huhtikuussa 2021. Ajat anotaan kesäkuun alusta juhannukseen asti sekä elokuuksi. Kesällä pyritään hyödyntämään ympäri Suomea järjestettyjä judoleirejä. Nämä ovat omakustanteisia.

Valmentajia pyritään kouluttamaan suunnitelmallisesti tekemällä tarvittaessa koulutussuunnitelma. Lisäksi pyritään löytämään uusia nuoria valmentajia, jotka kykenisivät jatkossa auttamaan harjoitusten vetämisessä.

Omalla salilla järjestetään tarvittaessa salikilpailut tarvittaessa helpottamaan kynnystä osallistua judokilpailuihin. Salikilpailuissa pyritään käyttämään henkilöitä, jotka ovat osallistuneet tuomarikoulutukseen.

Seura pyrkii osallistumaan lähialueen kilpailuihin ja leireille seuraavasti. Näistä tapahtumisista seura pääasiassa hoitaa ilmoittautumisen ja ilmoittautumismaksun. Polttoainekulut korvataan tapauskohtaisesti sekä mahdollisesti auton vuokraus.

Kevät: Jyväskylän shiai, Aluemestaruuskilpailut, Aprilli-shiai Kurikka, Jyväskylä leiri

Syksy: Seibukan shiai Kurikka, Laukaan judoleiri

Peruskurssi 7-15v graduoidaan maalis-huhtikuun paikkeilla ja uusi kurssi aloitetaan syksyllä syyskuussa. Uuteen peruskurssin aloitukseen käytetään Action tapahtumaa, jonka jälkeen halukkaat voivat jatkaa suoraan peruskurssilla. Uuden peruskurssin vyökokeet ovat seuraavana vuonna.

Maksut

Jäsenmaksut Suomisporttiin:

 • Kokokausi (syksy 2021 ja kevät 2022) 200 eur

 • 90 eur, seura-aktiiville, kolmannelle tai useammalle perheenjäselle

 • Puolikautta 145 eur, syksy 2020

 • 145 eur kevät 2021, jos ei maksanut syksyllä 2020 jäsenmaksua

 • 55 eur kevät 2022, jos maksanut syksyn 2021 jäsenmaksun (syyskokouksessa päätettiin kevään saa syksyn kaupanpäälliseksi)

Graduointimaksut, judojaoston tilille

 • Pelkkä judopassi 40eur

 • Vyökoemaksu Keltainen 5kyu (sisältää judopassin) 50eur

 • Vyökoemaksu Keltainen 5kyu (mikäli judopassi on olemassa) 10eur

 • Vyökoemaksu Oranssi-ruskeanvyön (4.-1.kyu) koe 40eur

MUU SEURATOIMINTA

Touko-kesäkuussa pyritään pitämään kesäjuhlat kevätkauden sekä joulukuussa syyskauden päätösjuhlat. Tilaisuuksissa jaetaan diplomit vyökokeista ja mahdolliset muut palkinnot/diplomit/yms. Päätösjuhliin osallistuvat myös judoharrastajien muut perheenjäsenet. Tapahtumakoordinaattori vastaa tästä.

Vuosina 2017-18, 2020-22 joulujuhlassa tullaan jakamaan Per-Uno "Peruna" Björklundin muistoa kunnioittaen kiertopalkinto "attitude or nothing" vuoden parhaalle "taisteluasenteelle” omaavalle juniorille sekä lisäksi hän saa myös pienen palkinnon itselleen. Palkintoa ei jaettu 2019. Kiertopalkinto palautetaan seuralle ennen seuraavaa joulujuhlaa. Myös neljälle juniorille, jotka ovat osoittaneet hyvää asennetta jaetaan 20 euron rahastipendiä.

Judoliitolta 2020 saatu markkinointituki hyödynnetään seuraavan kauden aloitukseen. Tarkoituksena on paikata koronan aiheuttamaan jäsenkatoa.

Seuran junioritoiminnan keskipitkän ja pitkän aikavälin tavoitteena on kasvattaa lapsista harrastavia, ryhmäytyneitä ja liikunnallisia nuoria, joille tarjotaan mahdollisuutta henkilökohtaisen judouran kehittämiseen. Näin ollen yksilön oman oppimis- ja harjoittelumotivaation myötä seuralla on mahdollisuus tuottaa kansallisen tason judokoita, tai vaihtoehtoisesti aikuisiällä kuntojudoon suuntautuneita, harrastavia yksilöitä, joille seuratoiminnassa on sijansa seuraa edelleen kehitettäessä.


10.11.2020 Vaasassa

Juha Laine
päävalmentaja

Aikidojaos

Peruskursseja pidetään vuoden aikana kaksi; kevään kurssi alkaa helmikuun alussa ja syksyn kurssi syyskuun alkupuolella. Peruskurssi kestää n. 3 kuukautta ja sen jälkeen osallistujat voivat osallistua vyökokeeseen, josta osallistuja saa 6. kyun vyöarvon. Peruskurssin jälkeen harjoittelijat voivat osallistua edistyneempien harjoituksiin. Edistyneempien harjoittelijoiden kehittymistä sekä graduoimista pyritään tukemaan parhaalla mahdollisella tavalla. Aikuisten harjoituksia on tarkoitus järjestää kolmesti viikossa.

Aikidoleireille osallistuminen tulee olemaan tärkeä osa vuoden aikidotoimintaa. Leireillä opetuksesta huolehtii erittäin korkeatasoisia kotimaisia ja ulkomaisia opettajia. Aikido- jaosto tukee jäsenten leireilyä pyrkimällä järjestämään yhteiskuljetuksia leireille. Leirien opetuksista pääsevät hyötymään myös niille osallistumattomat, sillä leirin jälkeen osallistuneet läpikäyvät seuran omissa harjoituksissa uusia tekniikoita ja muita oppimiaan seikkoja.

Vuoden aikana on tarkoitus järjestää myös 1 - 2 omaa leiriä, mikäli pandemiatilanne sallii, joihin kutsutaan opettaja suomalaisesta seurasta. Lisäksi pyritään kutsumaan normaaleihin harjoituksiin vieraileva opettaja Pietarsaaren, Seinäjoen ja/tai Kokkolan aikido-seurasta sekä vierailemaan näiden harjoituksissa.


25.09.2020 Vaasassa

Patrik Simons

Escrima

Harjoitukset

Johdettuja harjoituksia tullaan järjestämään kaksi kertaa viikossa. B.I.F.F.-escriman opetusta jatketaan siten, että jokainen harrastaja kykenee osallistumaan graduointiin ja korottamaan nykyistä tasoaan yhdellä tasolla.

Tyylisuunnat

Pekiti-Tirsia -tyylisuunnan ja Baraw Sugbon harjoittelua toteutetaan perusharjoitusten yhteydessä. Graduoinnit toteutetaan B.I.F.F.-escriman puitteissa.

Peruskurssit

Peruskursseja järjestetään tarvittaessa keväällä ja syksyllä.

Yhteistoiminta

Laajennetaan filippiiniläisten taistelutaitojen tuntemusta pitämällä yhteyttä Suomessa harjoiteltaviin tyylisuuntiin sekä osallistutaan kansallisiin leireihin.

Jäsen- ja kurssimaksut

Molemmat ovat 70,00 euroa sekä kevät- että syyskaudella (2 x 70,00 eur/ vuosi)


11.11.2020 Vaasassa

Hannu Maunula
Escrima-jaoston vetäjä B.I.F.F.-instructor level 3